Exposició 'República i Feminismes. Drets i lluites de dones icòniques'

04.12.19 |

L'exposició 'República i Feminismes. Drets i lluites de dones icòniques', que es pot veure a la Seu del Districte de Les Corts, s'emmarca dins el programa de Memòria Històrica del Districte i tanca un projecte que es va iniciar al mes de març amb unes jornades al voltant de la figura de Tomasa Cuevas, Elisabeth Eidenbenz i Clara Campoamor. 

Els valors republicans dels anys trenta van marcar un punt d’inflexió i desafiament per a un gran volum de dones que reclamaven espais d’escolta i presa de decisions. Un camí ple d’obstacles però també de fites aconseguides que marcarien l’esdevenir d’un feminisme emancipador i a l’alça. L’exposició pren com a referents la parlamentària Clara Campoamor, la mestra Elisabeth Eidenbenz i l’activista antifranquista Tomasa Cuevas en un exemple de lluita, resistència i solidaritat.

La mostra ha volgut fer èmfasi en el recorregut que diferents entitats, associacions i veïnes i veïns del barri de les Corts han dut a terme per homenatjar aquestes tres dones. I ho ha fet amb el recull gràfic i visual de les diverses activitats fetes al districte, per deixar constància que els valors republicans i feministes perviuen i són eina indispensable contra el mur de la repressió, la injustícia i la desigualtat.

La mostra es pot visitar a l’Espai Expositiu de la Seu del Districte (pl. Comas, 18), del 8 de novembre al 18 de desembre.


 

Tornar a notícies

On som

Centre Cultural La Casa Elizalde
València, 302
08009 Barcelona
T. 934 880 590
F. 934 875 275

finestres@finestresdelamemoria.org
casaelizalde@casaelizalde.com

www.casaelizalde.com

Centre Cultural la Casa Elizalde