Projectes relacionats

 • Memòria Digital de Catalunya

  Memòria Digital de Catalunya és un portal d'accés obert a col·leccions de dibuixos, fotografia, mapes, cartells o revistes digitalitzades relacionades amb el patrimoni visual de Catalunya. Procedents de més d'una trentena d'institucions diferents, entre universitats, biblioteques i arxius, té l'objectiu d'impulsar la digitalització del patrimoni català alhora que augmenta la seva visibilitat i difusió entre els usuaris.

   

 • L'Abans Barceloneta

  Projecte de recerca fotogràfica i documental entorn a la Barceloneta a partir de la recopilació de fons fotogràfics personals, familiars i d'entitats del barri que culmina amb la publicació del llibre L'Abans. Recull gràfic de la Barceloneta (1753-1968) per l'Editorial Efadós.

   

   

 • Història de Barcelona

  Projecte participatiu que té per objectiu reviure la història dels carrers de Barcelona tot situant les fotografies que aporten els usuaris en un mapa interactiu.

   

 • Fons Joan Balmes Benedicto - Museu d'Història de Sabadell

  Fons cedit per la família del fotògraf Joan Balmes Benedicto a l'Arxiu Històric de Sabadell. Martí Balmes, el seu fill, ha impulsat unes trobades que s'organitzen cada 15 dies per tal d'identificar les persones que surten en el fons fotogràfic que comprèn fotografies que daten entre el 1944 fins a 1964.

   

 • Fem memòria

  Projecte de participació ciutadana per recollir, conservar i donar a conèixer una mostra de la memòria familiar de Catalunya, a partir de fotografies, cartes i documents que es troben a les cases i formen part de la seva història privada.

 • Arxiu Fotogràfic de Barcelona

  Creat el 1931, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona conserva més de dos milions de fotografies cedides per fotògrafs professionals i amateurs, editorials, institucions, famílies, ciutadans i el mateix Ajuntament que giren entorn de la ciutat de Barcelona com a temàtica principal i que es remunten als inicis de la pràctica fotogràfica l'any 1839 fins als nostres dies.

   

 • Fotoconnexió

  Associació formada per professionals i amateurs que té per finalitat la investigació, conservació i difusió de la fotografia i l'audiovisual en tots els seus aspectes, principalment en l'àmbit català.

   

 • L'àlbum del Jep

  Jep Martí dirigeix l'Arxiu Municipal de Valls. Després de publicar diversos llibres dedicats a la història de la fotografia i el territori de Valls, ha centrat la seva recerca entorn a la història de la fotografia del segle XIX que comparteix en el seu blog L'Àlbum del Jep, convertint-se en tot un referent en el tema tant per amateurs com per professionals.

 • Observatori de la Vida Quotidiana

  Organització independent que treballa en l'àmbit de les dinàmiques de la vida social contemporània en el context de l'espai públic urbà, amb l'objectiu de fomentar el coneixement crític i obrir espais de confluència entre la investigació social i la creació àudio-visual.